< Zpět na články

Světový fond na ochranu přírody má novou aplikaci od českých vývojářů

Německá pobočka Světového fondu na ochranu přírody (WWF) spustí novou aplikaci, která vznikla v dílně české vývojářské firmy Ackee. Interaktivní průvodce od vývojářů a designérů z pražského Karlína usnadňuje uživatelům pohyb v chráněných vodách a napomáhá WWF chránit vzácné druhy živočichů.

Nová aplikace WWF slouží jako mobilní průvodce po Greifswaldském zálivu na německém ostrově Rujána. Ten je populární rekreační oblastí a zároveň místem výskytu mnoha vodních živočichů. Aplikace nahrazuje papírový manuál a poskytuje kompletní přehled o aktuálním výskytu ohrožených druhů včetně souvisejících omezení. Její součástí je také interaktivní námořní mapa s GPS navigací. Uživatelé tak už složitá pravidla pro pohyb v problematických teritoriích nemusí zkoumat sami.

WWF_app_map.png

Jsme rádi, že díky spolupráci s WWF můžeme přispět k ochraně přírody a zároveň umožnit lidem obdivovat její biodiverzitu z bezpečné vzdálenosti,” komentuje projekt spoluzakladatel společnosti a CEO Ackee GmbH Josef Gattermayer. Aplikace totiž nejen usnadňuje orientaci v celé oblasti, ale místním i návštěvníkům nabízí také informace o vzácných druzích ryb a ptáků, kteří zde žijí. “Spolupráce s Ackee pro nás byla skvělá zkušenost. Celý tým je nanejvýš profesionální a s výslednou aplikací jsme velmi spokojeni,” dodává Mareen Lee z WWF Deutschland.

WWF_app_fish.png

Greifswaldský záliv je součástí soustavy Natura 2000, která slouží k ochraně nejvzácnějších a nejvíce ohrožených druhů živočichů a rostlin na území Evropské unie. Nová aplikace WWF tak pomáhá naplňovat její misi chránit biologickou rozmanitost ve vybraných oblastech. Ty v roce 2019 tvořily zhruba 15 % zemské a 45 % námořní plochy Německa.

Máte zájem o spolupráci? Pojďme to probrat osobně!

Napište nám >