< Zpět na články

Nová Ackee mobilní aplikace: Textshape

Vše začalo před dvěma lety, když Dominik zveřejnil svoji mobilní aplikaci Photoshape. Photoshape je iPhone aplikace, která uživateli umožňuje pomocí šablony zkroutit své tělo do tvaru písmen či různych tvarů (srdíčko, hvežda) a z tvarů skládat obrazové zprávy.

A jak z toho vznikl TextShape?

Nejdříve trocha historie

Photoshape se stal vítězem soutěžní přehlídky mobilních aplikací AppParade (http://www.mediar.cz/trinactou-appparade-vyhrala-aplikace-pro-ohebne-asiatky-photoshape-na-skladani-tel-do-pismen/), kde vyhrál ještě divokou kartu Vodafone. Po spuštění se zařadil mezi nejstahovanější aplikace v Jižní Americe (čemuž doteď nerozumíme :-)).

Photoshape je zdarma, jeho business model je založen na placeném odstranění watermarku, který je ve free verzi přes každou fotku. Watermark je ale zvolen poměrně decentně, aby výsledek vypadal dobře i ve verzi zdarma.

Přichází TextShape

Ackee jsme si řekli, proč nejít ještě dál? Rozhodli jsme se do aplikace dodat předfocený obsah (protože ne každý je fotogenická ohebná asiatka), uživatel si tedy napíše text a poté si zvolí hotovou abecedu, kterou se text vysází.

Z abeced jsou na výběr Amy & Nicole (roztomilé dívky, zdarma), Dirty Workmen (umazaní dělnící, myslíme i na slečny), Amy & Nicole v mírně odvážnějším pojetí, Spicy Boxers (pro milovníky boxu), Anime (roztomilé holčičky s parukama v kostýmu služek) a pro fajnšmekry Mysterious Horse Ladies (dívky ve spodním prádle s koňskou hlavou).

Všechen obsah jsme fotili v ateliéru, který jsme si (k velkému zájmu všech přihlížejících :-)) vybudovali v zasedací kanceláři InovaJetu. Už jenom samotná tvorba aplikace byla pro některé z nás dostatečnou odměnou :-).

K čemu to je dobré?

TextShape existuje pro iOS, Android i Windows Phone.

Obrázek s textovou zprávou, který vytvoří aplikace, je možné poslat jako MMS, email, iMessage či nasdílet někomu na FB.

Uživatel aplikací získává zbraň, která mu umožní vytvářet zprávy, nad kterými budou jejich příjemci nevěřícně kroutit hlavou :-).

TextShape
Josef Gattermayer
Josef Gattermayer
Co-Founder Ackee & CEO Ackee BlockchainJosef je spoluzakladatel Ackee, CEO Ackee Blockchain a doktor přes distribuované systémy na ČVUT. Ve volném čase okopává záhonky a chová křepelky.

Máte zájem o spolupráci? Pojďme to probrat osobně!

Napište nám >