Pár let jsme si dali pohov a na začátku roku jsme, těsně před stěhováním do Karlína, popustili uzdu naší fantazii a vyzkoušeli si během jednoho víkendu změnit naše životy k lepšímu – zorganizovali jsme další v Hackeethon.

Průběh byl velice podobný jako předchozí roky. Na začátku jsme si zabrainstormovali, vymysleli pár nápadů, společně si je odprezentovali a v pátek večer po práci jsme se sešli na značkách a rozdělili jsme se do týmů. Letos poprvé jsme si přizvali i pár našich bývalých miláčků, kteří se objevují pravidelně na našich akcích a společně jsme se do toho pustili.

Zážitků z celého víkendu máme hodně:

Uprostřed večera nám vypadnul proud a my museli řešit, co s načatým večerem. Jak asi tušíte, elektřina je totiž pro programování poměrně důležitá.

V sobotu nás přepadla uklízecí firma, která se vrhla na úklid kanceláří hackeethon nehackeethon.

Pro některé z nás to byla i první (a zároveň poslední) možnost vyzkoušet si přespání v kancelářích, což samotný zážitek ještě více umocnilo.

V pondělí jsme se po pracovním víkendu opět sešli v kancelářích a před celou nastoupenou firmou, jsme odprezentovali naše výsledky.

Appka pro Jídlovice

Jídlovice jsou naším love brandem. Chodíme k nim na oběd prakticky každý den, a tak nás napadlo vytvořit companion appku. Appka obsahuje widget se zůstatkem peněz na Jídlovické občance, jídelní lístek na aktuální den, přidávání jídel do oblíbených a notifikace na oblíbená jídla. Velkou překážkou na celé realizaci byla neexistence nějakého rozhraní, přes které by se dalo k datům dostat. Kluci si ale i tak poradili a dokázali za víkend appku dostat až na produkční úroveň.

image2.png

Urlshrtnr

Zkracování URLs zná asi každý. Kdo ale může říct, že používá zkracování na vlastní doméně, s napojením na analytický dashboard a ještě navíc, že se mu to povedlo udělat za večer a prakticky zadarmo? My! Druhý nápad, který sklidil velký úspěch a současně se ho povedlo zprovoznit a nasadit hned během pátečního večeru. Velká gratulace!

image5.png

ČSFD redesign

Původní ČSFD appku (ne ČSFD Web) mám velice rád. Sice už je stažená z AppStoru a člověk si jí tak nemůže nainstalovat, ale používám ji skoro denně. Zatím je nová v nedohlednu, tak jsme to zkusili po našem. Vystřihli jsme si design pro pár obrazovek, napojili je na data a výsledek můžete vidět níže.

image3.png image4.png

Reactor

Pamatujete si na reakční hry pro 2 hráče na jednom telefonu? My jsme je hráli často ještě během přestávek na střední. Na iPhonu jsme jich moc neviděli a ty, které jsme už viděli, tak se nám nelíbily. 😁 Tak jsme si to zkusili napsat taky. Po pár prvotních iteracích návrhu, jak to celé vlastně uchopit, jsme se dostali až k finální podobě, kterou si snad brzy budete moct stáhnout do svých telefonů a zahrát.

image1.png

Na to, že většina lidí strávila na Hackeethonu pátek a sobotu, tak za ty dva dny se nám povedlo vytvořit spoustu super nápadů. Snad z nich budeme / budete co nejvíce brzy používat v praxi. Na závěr bych chtěl moc poděkovat našemu P&C týmu, bez které bychom se určitě na víkend nepotkali a zároveň bychom dost určitě umřeli hlady, díky moc!

Lukáš Hromadník
Lukáš Hromadník
iOS DeveloperLukáš je naše iOS hvězda. Kromě záření je jeho odpovědnost udržovat vždy skvělou náladu v celém týmu. Rád prozkoumává nové technologie a se vším si hraje.

Máte zájem o spolupráci? Pojďme to probrat osobně!

Napište nám >